Percutane electrolyse

Peesproblematiek komt veel voor en blijft erg lastig te behandelen. Percutane electrolyse verbetert het milieu van de pees. Bij de behandelmethode wordt er onder begeleiding van echografie een naald in de pees gebracht. Op deze manier weten we zeker dat we op de juiste plaats behandelen waardoor de therapie zo effectief mogelijk is. Vervolgens wordt er op het naaldje een kortdurende zwakke stroom gezet waardoor het milieu van deze pees minder zuur wordt, wat ervoor zorgt dat de pees gemakkelijker kan herstellen. Percutane electrolyse is mogelijk in de schouder (supraspinatuspees), elleboog (extensoren van de elleboog), knie (patellapees), enkel (achillespees & planetaire fascie).

Percutane electrolyse is een gedeelte van de behandeling om het herstel te ondersteunen. Om het effect zo optimaal mogelijk te maken vindt deze therapie is altijd plaats in combinatie met oefentherapie.

Onze andere diensten

Shockwave therapie

Shockwave therapie is een behandeltechniek die gebruikt wordt voor spier- en peesblessures. 

Echografie

Echografie is een snelle en zeer betrouwbare onderzoekende techniek voor het in kaart brengen van onder andere pees-, spier- en bandletsel.